Top

Ruilen en retourneren

Ruilen of retourneren

Heb je een bestelling ontvangen en wil je dat om welke reden dan ook retourneren, dan is dat geen enkel probleem.

De volgende procedure wordt gehanteerd:
  • U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@PbWinkel.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.
  • Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulierStuur ons een e-mail als je een pakket of enkele producten wil retourneren, graag met vermelding van het bestelnummer (staat vermeld op de bestelbevestiging).
  • Vul daarna het retourformulier compleet in en stuur deze samen met het retourpakket naar PbWinkel. Alle benodigde gegevens, zoals bestelnummers en artikelnummers, vind je ook op de pakbon.
  • Verpak de retourartikelen in dezelfde verpakking  (indien nog bruikbaar) of in een omdoos om beschadiging tijdens transport tegen te gaan.
  • De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar PbWinkel te worden toegestuurd.
  • De consument draagt het risico voor een retourzending. PbWinkel adviseert om het retourpakket aangetekend te versturen en het verzendbewijs te bewaren. Eventuele vermissing kun je dan claimen bij de vervoerder.
  • Na ontvangst van de retourzending, zal PbWinkel overgaan tot crediteren van het retourbedrag. Afhankelijk van de reden van retour (in geval van verkeerde levering of klacht) worden ook de verzendkosten teruggestort!
Ruilen van een artikel:

Wil je een artikel of artikelen ruilen, dan kan dat uiteraard. Het artikel wat je wilt ruilen moet dan worden teruggestuurd. Hiervoor geldt de bovenstaande procedure. Het nieuwe artikel (of artikelen) dient vervolgens opnieuw te worden besteld via de webshop. Zodra PbWinkel het te ruilen artikel heeft ontvangen, dan wordt de aankoopprijs van het betreffende artikel teruggestort.

Uitgesloten van retouren zijn:

• Artikelen die zijn beschadigd of zijn gebruikt.
• Artikelen anders gekocht dan via PbWinkel.

PbWinkel behoudt het recht om retouren te weigeren of om slechts een gedeelte van het faktuurbedrag te crediteren, wanneer het produkt reeds gebruikt of beschadigd is.

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen betreffende het retourneren of ruilen van onze artikelen, stuur ons dan een e-mail naar info@PbWinkel.nl.